W Rezydencji Sowa priorytetem są nie tylko komfortowe warunki wypoczynku. By na długo zapisać się w pamięci Gości, dbamy również o kulinarną stronę pobytu w Bydgoszczy. Zapewniamy doskonałe doznania najbardziej wyszukanym podniebieniom.
Gości Rezydencji zapraszamy do należącej do kompleksu Restauracji Sowa przy ul. Mostowej 4. Przytulne i nastrojowe wnętrza obiektu utrzymane zostały w śródziemnomorskim stylu.
Jego atmosferę najlepiej oddają zawsze świeże i pełne aromatów specjały kuchni włoskiej i francuskiej. Z niezwykłą starannością Szefowie Kuchni przygotowują dania mięsne, ryby, owoce morza, zupy, makarony i pizzę z pieca opalanego drewnem. Posiadamy również bogatą kartę starannie wyselekcjonowanych win, będących nieodłącznym elementem kulinarnych spotkań z kuchnią regionu Morza Śródziemnego. W menu Restauracji znaleźć można dodatkowo popisowe dania stylu fusion, która w nowatorski sposób łączy polską tradycję gotowania ze smakami przywiezionymi z podróży.
Miłośników słodkości zachęcamy do odwiedzenia Cukierni Sowa znajdującej się naprzeciw Restauracji. W jej piwnicach znajduje się również klimatyczna Winiarnia, idealna na kameralne przyjęcia.
W Cukierni rozpieszczamy podniebienia Gości takimi słodkimi wyrobami jak przepyszne ciasta, wyszukane desery i ręcznie robione praliny. Potrzebującym porannego przebudzenia, polecamy aromatyczną kawę marki Sowa Caffè z naszej własnej palarni. Cukiernia to idealne miejsce na spotkanie ze znajomymi lub lekturę ulubionej książki przy filiżance czarnego naparu, z wybornymi łakociami w roli głównej.
To nie koniec kulinarnych atrakcji – poszukiwaczy nietuzinkowych smaków zapraszamy do - wyjątkowej na mapie Bydgoszczy - Piekarni.
Zlokalizowana przy ulicy Jatki 1, powstała z szacunku do rodzinnych receptur i pasji oraz dążenia do odtworzenia zapomnianego smaku prawdziwego pieczywa. Zapach wyjętych z pieca bułek i chleba rozchodzi się po całej Piekarni, kusząc Gości, których zapraszamy m.in. na pyszne śniadania. Słodkie i wytrawne propozycje to sprawdzony przepis na idealny początek dnia.
Zapisz się na nasz newsletter.